.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

понеделник, 3 декември 2012 г.

Коледни маслени бисквитки с мед и бадеми

 Крехки,леко хрупкави маслени бисквитки с аромат на мед,ванилия и лимонова коричка.
ПРОДУКТИ
100гр.меко масло
100гр.пудра захар
2с.л.мед
1яйце
60гр.смлени бадеми
1ванилия
кората на 1/2лимон
около 300гр.брашно
1/2ч.л.сода бикарбонат
4с.л.подсладено какао
200гр.бял шоколад

В купа разбийте маслото със захарта.Към сместа прибавете две супени лъжици мед.
Добавете едно яйце,като продължавате да разбивате.
Към сместа прибавете смлените бадеми,ванилията и кората на половин лимон.
Пресейте брашното,размесете го със 1/2ч.л.сода бикарбонат.Прибавете на порции половината количество брашно.
Разделете тестото на две части. Към едната част, която ще бъде бяла добавете останалото количество брашно и замесете меко и гладко тесто.
Към втората част,която ще бъде кафява прибавете  4 с.л. какао.
Замесете меко и гладко тесто да не лепне по ръцете.
Завийте двете теста в стреч фолио и ги приберете за кратко в хладилник.
Разточете бялото тесто на тънка кора с диаметър 0,5см.
С обла формичка изрежете кръгчета и ги подредете в тава с постлана хартия за печене на разстояние едно от друго.
От останалите изрезки си оформете дълги бели пръчици.От кафявото тесто също оформете дълги пръчици.
Съединете бяла пръчица и кафява и леко ги усучете.
Внимателно поставете усуканото цветно тесто върху кръгчетата.
Приберете бисквитките  в хладилник за около 10/15минути.

Изпечете бисквитките в нагряна фурна на 180градуса за около 10/12минути или до леко зачервяване.
Оставете бисквитките да се охладят.На водна баня разтопете 150гр.бял шоколад за сладкиши.Аз използвам бял шоколад на Нестле за сладкиши.
Напълнете всяка бисквитка с бял шоколад и украсете с бели бонбони и захарни сърчица.

*Маслени сладки 2
Разточете бялото и кафявото тесто на кора с дебелина 0,5см.
Изрежете си с малка формичка
звездички,като ги редувате със застъпване бяла с кафява звездичка.
Изпечете сладките по горе описаният начин.


*Маслени сладки4
От бялото тесто с ринг изрежете кръгче. Изрежете второ кръгче със същият диаметър и с помощта на по-малък ринг изрежете средата на кръгчето/да се получи,като геврече/
маслени сладки 4
Подредете бисквитките в тава и ги изпечете по горе описаният начин.
Слепете бисквитките със черешово сладко или някакво друго по ваш избор.Декорирайте с разтопен шоколад.




27 коментара:

  1. Много нежни и много красиви.
    Предполагам, че са още по-вкусни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за комплиментите Или.Много бяха вкусни.Излапахме ги за минутки :)

      Изтриване
  2. Харесва ми това, че от едно тесто могат да се направят толкова варианти на тези крехки маслени бисквитки! Създават много коледно настроение!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили започнах да приготвям сам един вариянт ама :) да пробвам така,и така станаха 5 вариянта.Поздрави Тили и хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  3. Много красиви коледни сладкки ,Танче ! Особенно ми харесаха тези усуканите :) !
    Хубав вторник ! С поздрав !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ванче.Радвам се,че ти харесват сладките.И на мене най-много ми харесаха усуканите.Ама в къщи не подбираха излапаха ги набързо.Хубав и усмихнат ден ти желая Ванче!

      Изтриване
  4. Каква красива идея за оформяне на сладки!Чудни са и създават настроение!
    Хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Дани.Почнах от раничко с коледното настроение ама все се случва да нямам толкова свободно време по празниците та гледам да компенсирам преди това.Хубав и усмихнат ден и от мен Дани!

      Изтриване
  5. Каква красота си сътворила, Танче!
    Много празнични и апетитни бисквитки!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мира.Радвам се,че ти харесват бисквитките.Хубав и усмихнат ден ти желая!

      Изтриване
  6. Много ми допада венеца от звездички ;) а бисквитки с шоколад не само обичаме да похапваме, а и да правим у дома :Р
    Сърдечни поздрави, Таня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти харесват венчетата от звезвички Диве.Исках да ги декорирам с шоколад ама си ги оставих така да не станат пък претруфени.Поздрави и за теб Диве и ти желая хубав и усмихнат ден!

      Изтриване
  7. Ах, как хубаво си ги наредила, Танче! Всичките са прелестни! Интересно декорирани и идеални за предстоящите празници! Благодаря ти за идеите! Поздрави и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи благодаря ти за хубавият коментар.Поздрави и хубав и усмихнат ден ти желая!

      Изтриване
  8. ¡Hola! Tanya, gracias por pasar por mi cocina y dejarme tu tarjeta de visita, y encantada de visitar la tuya. Estas galletas tienen una pinta excelente y todo lo que he visto hasta ahora.

    Un abrazo.

    ОтговорИзтриване
  9. Танче, много са красиви! Такъв вид не съм срещала, напълни ми очите с красота! Прекрасни са! Нека е прекрасен и днешният ден! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Комплиментите приемам с много приятно чувство, благодаря ти Кате!

      Изтриване
  10. Танче, мисля, че си от Бургас, та да ти е честит празника! :) Отново попадам на тези красоти!

    ОтговорИзтриване
  11. Много добре изглеждат и исках да пробвам тези с шоколада. Не стана, тестото стана много ронливо и въобще не ставаше за оградка. Та... станаха само кръгчета. Как да го направя неронливо тестото?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тестото е маслено ронливо на принципа на пясъчно тесто за тарти/тарталети.Може би ако добавите допълнително 50гр. меко масло или 1 жълтък тестото,ще стане по меко,но задължително да се охлади добре поне за час за да не лепне при оформяне.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...