.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

неделя, 17 юни 2012 г.

СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ, КАЙСИИ И БИШКОТИ

Споделих с вас тази рецепта първоначално без коментар, и няма как да е иначе,като не съм го опитала.Е вече опитах парченце,че и още едно и ви уверявам,че ...е много много вкусен.Вчера си купих праскови,които изглеждаха толкова вкусни,че не им устоях и макар ,че все още са доста скъпи не можах да се спра и си купих 2килограма.Купих си и половинка кайсии и те изглеждаха страхотни.Е не излязоха толкова вкусни колкото изглеждаха.И се чудех какъв десерт да спретна за да ги оползотворя.Когато приготвях сладкиша си мислех,че може би праскови и кайсии ще са в повече на сладкиша но за моя радост съм се лъгала.Сладкишът е невероятно вкусен.А съчетанието между прасковите и кайсиите е превъзходно.Маслено тесто с превъзходен плодов аромат хем на кайсии хем на праскови.Бишкотите са приготвени по съвсем друга технология и допълват превъзходния вкус на сладкиша.А ванилената захар с която поръсих сладкиша преди да го изпека завършва божествения вкус и аромат на десерта.
ПРОДУКТИ
125гр.меко масло
250гр.захар
2ванилии
3яйца
280гр.брашно
1бакпулвер

1ч.л.сода бикарбонат
100мл.прясно мляко

1с.л.ванилена захар
1кг.праскови
3,4бр.кайсии
1с.л.сладко от череши или
малини или някакво друго
около 10броя бишкоти
100мл.прясно мляко за напояване
пудра захар за поръсване

Измийте,подсушете и обелете 4,5броя праскови и 4кайсии.
В купа разбийте меко масло с 250гр.захар и 2ванилии.Прибавете едно по едно яйцата,като продължавате да разбивате.Пресейте брашното заедно с бакпулвера и содата.Добавяйте на порции брашното към маслената смес,като го редувате с прясното мляко до изчерпване на количествата.Завършете с брашно.
Отделете 3,4с.л.от тестото и го смесете с една супена лъжица сладко от череши или някакво друго сладко с тъмен цвят.
Потопете много леко всяка бишкотка в прясно мляко и ги подредете в обла форма постлана с готварска хартия за печене.Върху бишкотите поставете 2 нарязани праскови на четвъртинки а обелените кайсии на половинки.Върху плодовете сложете тук там от цветната смес.Пресипете бялото кексово тесто върху цветното и внимателно загладете.Обелените останали праскови ги нарежете на половинки,махнете костилките и нарежете всяка половинка на лентички,като за витрило.Внимателно прехвърлете нарязаните праскови върху тестото,като не ги натискате да потънат.При печенето и надуването на сладкиша те сами леко ще потънат.Ако ги натиснете рискувате да не се виждат.Поръсете 1с.л.ванилена захар.
Опечете сладкиша в нагряна фурна на 180градуса за около час,като десет минути преди времето за изпичане проверете сладкиша по познатият начин с клечка забучена по средата трябва да излезе суха.Ако прецените,че сладкишът ви има опасност да се препече повече отгоре просто го покрийте с парче алуминиево фолии.
Оставете сладкиша да се охлади.Махнете хартията и го поръсете с пудра захар,като можете да не поръсвате върху прасковите за да се виждат.
Поднесете сладкиша охладен с ванилов сладолед.

4 коментара:

  1. Този сладкиш ще да е много вкусен.Още докато четох ми се прияде.Много добра рецепта още днес ще го приготвя.Пращам ти много много целувки Таничка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е вкусен Ванче направи го няма да съжаляваш.Много целувки и от мен на всички.

      Изтриване
  2. Таня това сладкишче ще е божествеено вкусно.С тия ароматни плодове още утре ще го приготвя имам повод да почерпя.Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладкишът е много вкусен приготви си го и...няма да съжаляваш.А аз ти благодаря за коментарите и за подкрепата.Поздрави от мен и ти пожелавам приказно лято!!!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...