.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове BGtop Follow Me on Pinterest

петък, 16 март 2012 г.

МИДИ МАРИНЕРА

МИДИ МАРИНАРА


МИДИ МАРИНАРА
Продукти
1кг.миди
2с.л.зехтин
1скилидка чесън
1малка глава лук
1/2ч.ч.бяло вино
кубче масло
пресен магданоз
сол
лимон

Накиснете мидите в студена вода за около 30минути.Почистете ги добре.
В голям тиган загрейте зехтина,добавете лука и чесъна,нарязани на ситно,задушете за няколко минути и добавете мидите.Полейте с виното,добавете магданоза накълцан на ситно,добавете и кубче масло.Посолете и похлупете.Оставете мидите да покъкрят за около 5,10минути.
Сервирайте мидите топли  в голяма купа
заедно със соса в който са приготвени и с резенчета лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Всички текстови,снимкови и графични материали,публикувани в блога,са собственост на Вкусно и сладко кулинарни рецепти и неговият автор и са обект на авторско право по смисъла на закона за авторско право и сродните му права(ЗАПСП). Не се допуска цитиране,споделяне,копиране на съдържание от блога без разрешение от автора му,като при разрешение ,задължително се посочвана източника и се добавя прилежащ,работещ линк/хипер-връзка/ към www.tania-goleva.blogspot.com

АРХИВ НА БЛОГА

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...